Over ons

Het ontstaan van The Sleep Company

The Sleep Company is opgericht in 2015 door Ronald Horvers.

In de jaren voorafgaand aan 2015 liep Ronald lange tijd rond met gezondheidsklachten. Ronald was vermoeid, kon zich niet goed concentreren en had diverse fysieke ongemakken. De klachten leken vooral op een zware depressie of een burn-out. Echter, Ronald was verder gezond en had wel humor. Zonder een goede diagnose van zijn klachten ging Ronald lange tijd door het leven. Hij moest noodgedwongen stoppen met werken en belandde in een scheiding.

Eind 2014 werd `Ronald geattendeerd op het feit dat hij stopte met ademen tijdens zijn slaap. Iets wat hem -tot dat moment- niet bekend was. Op basis van deze ontdekking werd een polysomnografisch onderzoek (PSG of slaaponderzoek) bij Ronald afgenomen. Wat bleek, Ronald had een AHI van 27. Met andere woorden, Ronald stopte in een uur gemiddeld 27 keer met ademen voor een periode langer dan 10 seconden per keer. Ook bleek dat de ademstops voornamelijk voor kwamen wanneer Ronald in rugligging in zijn bed lag. Bij Ronald werd daarom Positioneel Obstructief Slaapapneu (POSAS) vastgesteld.

Op basis van de diagnose POSAS werd positietherapie voorgeschreven bij Ronald. Hij kreeg een band die hij om zijn borst moest dragen. Deze band vibreert zodra Ronald op zijn rug ging liggen. Midden 2015 was de slaapapneu van Ronald onder controle en was zijn AHI gereduceerd naar <5.

Uit eerste hand heeft Ronald de voordelen van positietherapie ervaren. Echter, tijdens het gebruik van de band waren er ook een aantal zaken opgevallen. De band draaide vaak tijdens zijn slaap, hij moest elke dag herinnerd worden aan het dragen van de band en deze werd ervaren als confronterend voor zijn bedpartner. Dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van een betere en meer eenvoudige behandeloptie voor positioneel slaapapneu, de SleepAssist.

SleepAssist is ontwikkeld door middel van een samenwerking ontstaan op de High Tech Campus in Eindhoven. De laatste vier jaar heeft de Sleep Company nauw samengewerkt met TNO-Holst en Vention in de ontwikkeling van de SleepAssist. De SleepAssist maakt gebruik van een compleet nieuwe sensortechnologie die uniek is in de wereld.

Management Team

Ronald Horvers - CTO The Sleep Company
Ronald Horvers
CTO
Victor Veldhof - CEO The Sleep Company
Victor Veldhof
CEO
Nico van Dijk - CMO The Sleep Company
Nico van Dijk
CCO

Investeerders

The Sleep Company zit in een vroege fase van ontwikkeling en scale-up. Om de groei van de organisatie en innovatie van SleepAssist te ondersteunen bestaan investeringsmogelijkheden. Heeft u interesse in deze mogelijkheden? Neem dan contact op.