SleepAssist

SleepAssist

De SleepAssist is de nieuwste behandeloptie voor positioneel slaapapneu. De bedenker én ontwikkelaar van de SleepAssist is Ronald Horvers. Lees hier zijn persoonlijk verhaal als ervaringsdeskundige.

De SleepAssist is een mat van 60 cm bij 90 cm, uitgerust met een innovatief sensorennetwerk. Deze mat wordt onder het hoeslaken geplaatst ter hoogte van het bovenlichaam. Aan de hand van het algoritme – gebaseerd op Artificial Intelligence – wordt tijdens de slaap de positie van de gebruiker gemeten. Draait de gebruiker op zijn (of haar) rug, dan geeft de mat kleine trillingen af om de gebruiker in een andere ligging dan de rugligging te laten draaien. De trillingen worden niet als storend ervaren tijdens de slaap, maar hebben weliswaar het gewenste effect. Waar de SleepAssist voorkomt dat in rugligging wordt geslapen, treden er minder slaapapneu klachten op.

De SleepAssist wordt zoals gezegd onder het hoeslaken geplaatst en is daarmee een zeer discrete behandeloptie voor positioneel slaapapneu. In tegenstelling tot andere oplossingen voor slaapapneu staat de SleepAssist altijd aan en hoeft deze niet worden gedragen. Door middel van een handige app kunnen alle resultaten worden gevolgd.

SleepAssist illustratie

Herkent u de klachten die gepaard gaan met slaapapneu? Neem dan rechtstreeks contact op met uw huisarts of behandelend arts.
In Nederland is verkrijgbaar via onze distributiepartner Vivisol Nederland. Vivisol Nederland is gespecialiseerd in alle facetten van de behandeling van het Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS). Voor vragen over de verkrijgbaarheid van SleepAssist en slaapapneu kunt u direct contact opnemen met Vivisol Nederland.